HISTÓRIÁM

Napfényvárosi-Csahos Duci a becsületes nevem, de Csipkének szólítanak, kérlek hívj így te is nyugodtan. Édesapám Ludas Matyi Átok, édesanyám Aranyági Utonálló Bors „Gombos”.

2002. május 15.-én láttam meg a napvilágot Szegeden Kovács Ferenc tenyészetében. 10 hetes koromban kerültem Tari Józsefhez Sándorfalvára, ahol megalapítottam a Rasztari-Duci Puli tenyészetet, melynek ma is oszlopos tagja vagyok. Tanulmányaimat Berkes Zsolt kutyakiképző sándorfalvi kutyaiskolájában folytattam, ahol Kotogán Csaba teljesítménybírónál sikeres engedelmességi vizsgát tettem.

Gazdámmal több hazai kiállításra ellátogattunk, amelyeken sikereket is elértünk. Gazdám jóvoltából néhányszor külföldre is eljutottunk. A tanulmányok elvégzése és a kiállítások után első gyermekeim 2004. december 6.-án születtek Miklós napján.

Ezután még néhányszor kikapcsolódásként eljártunk kiállításokra, versenyekre.

Mivel iskolázott vagyok és kiállítási eredményeim is vannak, juthattam el odáig, hogy a gazdáim a Tüskevár című film rendezőjének Balogh Györgynek a filmbe engem ajánlottak. A forgatás után a lehető legnagyobb megbecsülésben és boldogságban élem mindennapjaim Sándorfalván, gazdámék udvarában. Érzelemvilágom, képességeim utódjaimban élnek tovább, hiszen első kölykeim közül két lányom 2006. május elsején megalapította a Csikasz Kennelt, mikor is az egyikük tenyészszemle első helyezett lett, illetve elnyerte a tenyésztőm különdíját a Napfényvárosi serleget.